Великобритания разхлабва мерките, хората могат да спортуват и плажуват

Заразените в страната са близо 220 000

11.05.2020 | 12:55 Редактор: Искра Ангелова

Великобритания разхлабва мерките. От сряда хората ще могат да излизат свободно за спорт, да шофират до паркове и плажове. Смекчаването на ограниченията обаче навлече критики на правителството. 

В страната заразените са близо 220 000, а жертвите - 31 000.

Някои магазини и училища могат да се отворят още на 1 юни. Ресторантите и кафенетата, особено тези с маси на открито, могат да отворят през юли, но това зависи от броя на заразените. Тогава се очаква да заработят къмпинги и курорти.

"Вече изминаха почти два месеца, откакто хората в тази страна започнаха да налагат ограничения на своята свобода, каквото не сме виждали никога в мир или война. Трябва да сме нащрек. Не е времето просто да приключим с дистанцията", каза британският премиер Борис Джонсън.

Правителството иска всеки, който не може да работи от вкъщи, да се насърчава да ходи на работа.

Джонсън заяви, че най-песимистичните прогнози са били Великобритания да загуби по време на пандемията над половин милион души. Страната ще наложи задължителна карантина за влизащите в страната по въздух. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Всеки ден пишете за разхлабване на мерки в едни и също държави. Каква е разлика с разхлабването от предната новина? Сигнализирай за неуместен коментар