Великобритания с най-много жертви в Европа, САЩ стартират експериментална ваксина

Починалите на Острова са близо 30 000

06.05.2020 | 14:04 Редактор: Александра Иванова

Великобритания отчете най-големия брой смъртни случаи от коронавирус в Европа. В страната са регистрирани близо 29 500 починали. Така Обединеното кралство измества Италия в черната класация и заема второто място в света след Съединените щати.

Междувременно започват клинични изпитания на германско-американска ваксина.

"За първи път виждаме подобно нещо. Истинската присъда за това как сме се справили няма да бъде напълно достъпна до приключването на пандемията", посочи външният министър на Великобритания Доминик Рааб.

Стоян Китанов живее от години на Острова. Разказва, че не се усеща притеснение и напрежение сред населението.

"Нормално изглежда положението, хората се разхождат по улиците, тренират, ходят на пазар. Не се усеща страх и от икономическа криза. Държавата е подсигурила между 80 и 100% от трудовите възнаграждения . Хората не го усещат като криза", сподели сънародникът ни.

А в САЩ започва използването на експериментална ваксина върху хора. В рамките на изследването ще бъдат имунизирани 360 здрави доброволци. Първоначално ще се прилага на хора между 18 и 55 години, след това и на по-възрастни.

На по-късен етап тестове ще бъдат направени и в Германия. Там заразените са над 160 000. Броят им е основно в западната част, едва 10% са в източните провинции. Според експерти причината до голяма степен се крие във възрастта и мобилността на населението и в това, че карнавалните шествия са по-разпространени предимно на Запад.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК