Франция удължава извънредното положение, нов случай на Ковид-19 в Ухан

От 3 април в Ухан не бяха установявани новозаразени

10.05.2020 | 10:05 Редактор: Александра Иванова
Франция удължава извънредното положение, нов случай на Ковид-19 в Ухан

Франция удължи извънредното санитарно положение в страната до 10 юли. Законопроектът предвижда ограничаване на някои свободи и създаване на информационна система за идентифициране на заразените хора и техните контакти.

Той беше приет в навечерието на излизането от изолацията във Франция, което започва от утре 11 май. Близо 140 хил са заразените от Ковид-19 във Франция, а над 26 хил са починалите.

Авиопревозвачът Air France съобщи, че от понеделник ще се проверява температурата на пътниците. А днес правителството на Великобритания се очаква да обяви система за проследяване на коронавируса. Системата ще класифицира нивото на заплаха от коронавирус в скала от едно до пет.

А по-късно премиерът Борис Джонсън ще направи обобщение за напредъка на предприетите мерки.

Междувременно бе потвърден нов случай на инфекция с Ковид-19 в Ухан, след като от 3 април там не бяха установявани новозаразени. Информацията е изнесена от комитета по здравеопазване на Хубей.

Новият потвърден случай е пациент, който е в тежко състояние. А през изминалия ден в провинция Хубей бяха открити 17 нови безсимптомни носители на вируса. Един случай бе прекласифициран за потвърден, пише Ройтерс.

Китайските власти не включват в общата статистика безсимптомни носители, при които тестовете за нуклеинова вирусна киселина са положителни, но нямат симптоми. Те ги преквалифицират само когато показват симптоми. Дали новият случай в Ухан е бил асимптоматичен носител, който е започнал да проявява симптоми на болестта, не се уточнява, но се съобщава, че в цялата провинция в момента има само един потвърден случай, пациентът е в Ухан.

По време на епидемията в Хубей са регистрирани 68 129 случая на инфекция (50 334 – в Ухан), 63 616 са се възстановили (46 464), 4 512 са починали (3 869 в Ухан). 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
олелее
преди 3 години