Европейският парламент в Страсбург вече ще е с център за тестване за Ковид-19

Четири лаборатории ще вземат проби в 21 специално оборудвани боксове

10.05.2020 | 11:14 Редактор: Юлия Христова
Европейският парламент в Страсбург вече ще е с център за тестване за Ковид-19

В понеделник в сградата на Европейския парламент в Страсбург ще заработи скрининг център за коронавирус, което ще позволи до 2 000 души по лекарско предписание да бъдат тествани на ден, съобщи АФП, позовавайки се на официални източници, информира Монитор.

"Специалното пространство в сградата на Луиз Вайс от Европейския парламент е предоставено безвъзмездно, за да се осъществи инсталирането на скрининг център за Covid-19 в услуга на жителите на Долен Рейн и в частност на тези на Еврометрополиса, като част от началото на фазата на премахване на ограничителните мерки ", се казва в съвместно изявление на префектурата на Долен Рейн, общината, Регионалната агенция по здравеопазване (ARS) и европейската институция.

Този вирусологичен скрининг център ще бъде предназначен за "хора без симптоматика, идентифицирани от здравните служби като контактни случаи“ на заразени пациенти.

Четири лаборатории ще вземат проби в 21 специално оборудвани боксове.

Този център, инсталиран в Европейския парламент, "представя всички гаранции за вземане на проби в най-добрите условия" и има "идеални условия за достъп", заяви по време на пресконференция префектът на Гранд Ест Жозен Шевалие.

От края на април кухнята в сградата в Страсбург се използва за приготвяне ежедневно на 500 пакети с храна, които се раздават на нуждаещи се хора.

От март заседанията на Европейския парламент в Страсбург не се провеждат поради пандемията от коронавирус, която засегна особено Елзас.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Аааа
преди 3 години
То не е за депутати, а за нормални граждани. Ами браво, много хубаво. Сигнализирай за неуместен коментар