Блокираните българи на летището в Париж се прибират на родна земя

Част от тях обясниха, че не са имали опция дали да се качат на самолета, или не

07.05.2020 | 12:55 Редактор: Ивет Арабова

Българските сезонни работници, които бяха блокирани на летище "Шарл де Гол" във Франция, се прибират днес следобед на родна земя. Това съобщиха някои от тях за Bulgaria ON AIR. Сънародниците ни се оплакват, че в продължение на 2 дни били блокирани на летището. Част от тях съобщават, че не е имало опция дали да се качат на самолета за България, или не.

"В момента се намираме в самолет, обратен полет за България. Няма никаква дистанция, пълен хаос. Нашата фирма е с целогодишна работа", обясни Иво, който е един от сезонните работници.

"В момента върви обжалване за нашите 6 работници в административния съд. Имат право да не се качат на следващия полет, но то не е спазено. Заплашват ги с глоби и последствия. По закон те имат право да влязат като френски резиденти, като хора, които имат постоянен адрес във Франция и всички необходими документи", коментира координаторът на чуждестранни работници към френска фирма Цветан Филипов.

От консулството ни в Париж уточниха, че от 8 април е забранено влизането на сезонни работници на територията на Франция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да тръгнеш в такива условия и после да се оплакваш, че имало мерки и не пускали е свръх наглост!Поне да си траят. Сигнализирай за неуместен коментар