Израел се хвали с голям пробив: Разработихме антитяло срещу Ковид-19

Не се уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора

05.05.2020 | 11:23 Редактор: Тодор Петров
Израел се хвали с голям пробив: Разработихме антитяло срещу Ковид-19

Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в Биологичния институт на страната е разработено вирусно антитяло. Той обяви, че е станал свидетел на значителен пробив, извършен от Израелския институт за биологични изследвания при разработването на антитяло срещу Ковид-19

Изследователите са приключили фазата на разработка и са преминали към патентоване и масово производство на потенциалното лечение. В секретното отделение на института са разработили антитяло, което атакува вируса по моноклонален начин и може да го неутрализира в телата от болните, се казва в прессъобщение на кабинета на министъра.

"Гордея се с персонала на института за този страхотен пробив. Тяхната изобретателност и еврейският ум доведоха до това невероятно постижение", заяви Бенет.

Не се уточнява дали вече са проведени изпитания върху хора, пише БГНЕС. Премиерът Бенямин Нетаняху по-рано в понеделник обеща 60 милиона долара по време на международната донорска конференция за набиране на средства за съвместната борба срещу пандемията от коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Добра новина, но тепърва ще отнеме време тестването Сигнализирай за неуместен коментар