fallback

Хотелиери в Гърция се готвят за старт на сезона, намаляват цените

Някои от туристическите фирми все още не приемат резервации

02.05.2020 | 12:30 Автор: Ивет Арабова

Вече се наблюдава раздвижване на туристическия пазар на Гърция за това лято. Предлагат се по-ниски цени. Засилен интерес от български туристи има за къмпинги и хотели на Халкидики.

Собствениците на луксозни вили и хотели по гръцките острови рекламират старта на туристическия сезон с ниски цени и стриктни здравни мерки. От Крит и Миконос предлагат самостоятетелни вили с басейн през юни месец дори на цена под 100 евро на вечер. За активните месеци юли и август намаленията достигат до 25% в сравнение с миналата година. Има засилено търсене от чужденци на самостоятелни вили за наем дори за месец, съобщават от Крит.

Част от туристическите фирми на тези острови обаче все още не приемат резервации в очакване на условията за пътуване между европейските страни, предава БНР.

Всички служители в туристическия бранш ще се подлагат на тест за коронавирус съгласно здравните разпоредби. И докато някои собственици са категорични, че няма да отворят хотелите през това лято, други искат разрешение за по-ранен старт на сезона. От съюза на собствениците на малки хотели и частни апартаменти в Халкидики настояват за разрешение да приемат туристи от началото на месец юни, а не от юли, както е решението на ресорното министерство. За малките хотели и къмпингите на Халкидики вече има потенциални клиенти за юни от съседните балкански страни, предимно българи, румънци и сърби, съобщават заетите в бранша.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback