Тръмп: Пекин ще направи всичко възможно да загубя изборите

Американският президент обвинява Китай за глобална пандемия, която отне живота на над 60 000 американци

30.04.2020 | 14:40 Редактор: Ралица Братанова
Тръмп: Пекин ще направи всичко възможно да загубя изборите

Забавената реакция на Китай при предупреждаването на останалата част на света за рисковете около коронавируса е доказателство, че Пекин ще направи всичко възможно, за да ми попречи да спечеля следващите президентски избори през ноември. Това мнение изказа президентът на САЩ Доналд Тръмп в сряда.

В интервю за Ройтерс от Овалния кабинет в Белия дом Тръмп заговори остро срещу Китай и заяви, че разглежда различни варианти по отношение на последиците за Пекин относно вируса. "Мога да направя много", предупреди той.

Тръмп обвинява Китай за глобална пандемия, която отне живота на над 60 000 американци и над 228 хил. души по света, изпращайки американската икономика в дълбока рецесия.

Президентът републиканец, често обвиняван, че не е действал навременно, за да подготви САЩ за разпространението на Ковид-19, заяви, че смята, че Китай е трябвало да бъде по-активен и по-бърз в информирането на света за коронавируса.

Тръмп коментира и силата на американската икономика от преди коронакризата.

"Бяхме зашеметяващи преди това да се случи. Имахме най-голямата икономика в историята", заяви той.

43% от американците одобряват борбата на Тръмп с коронавируса, според проучване на Reuters/Ipsos от 27-28 април. Относно намирането на ваксина срещу заразата Тръмп заяви, че "нещата се развиват много добре".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК