Руско светило в медицината: Вирусът ще изчезне в средата на юни

Александър Чучалин сравни Ковид-19 със SARS и MERS

27.04.2020 | 11:48 Редактор: Тодор Петров
Руско светило в медицината: Вирусът ще изчезне в средата на юни

Разпространението в Русия на заболяването, което се причинява от новия коронавирус, може да спре в средата на юни. Това е мнението на Александър Чучалин, председател на Руското респираторно дружество и завеждащ катедрата по болнична терапия на Руския национален изследователски медицински университет Н. И. Пирогов, предаде ТАСС.

"Колко дълго продължи през 2002 г. SARS? Три месеца и половина. Близкоизточният респираторен синдром (MERS) през 2013 г. - три месеца и половина. Има някакъв определен цикъл при тези заболявания, затова нека да изчислим: март, април, май - три месеца и половина. Някъде в средата на юни трябва да очакваме, че този проблем ще изчезне", каза експертът.

Според Федералния оперативен щаб за борба с коронавируса, в Русия са регистрирани 80 949 случая на заразяване с новия коронавирус. Починалите са 747, а оздравелите - 6767.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Този руски учен и боб му не требва. Пръстите на едната ръка стигат. Ако преброи до средния значи всичко е наред. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Дано да е прав. То и това не е особено скоро. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Таня
преди 4 години
Малко не ми се вярва, тези предположения ми изглеждат като стреляне в тъмното Сигнализирай за неуместен коментар