Българска хигиенистка в болница в Мадрид издъхна от Ковид-19

66-годишната жена не е имала придружаващи заболявания

24.04.2020 | 14:22 Редактор: Тодор Петров
Българска хигиенистка в болница в Мадрид издъхна от Ковид-19

Българка почина от Ковид-19 в Испания. Сънародничката ни е работила като хигиенистка в болница в Мадрид. Жертвата на вируса е била 66-годишната Гергина Василева Шейтанова. За кончината ѝ съобщават нейни колеги от хигиенизиращия персонал на Hospital de Puerta de Hierro в предградието Махадаонда.

Жената е издъхнала в сряда, а точно в 20 часа снощи паметта ѝ бе почетена с минута мълчание и аплодисменти от колегите ѝ от сектора. В понеделник почит ще ѝ отдадат и останалите служители на болницата, които ще се съберат на централния вход на здравното заведение точно в 12 ч.

"От Синдиката на чистачите към Федерация на услугите, мобилността и потреблението (Sindicato de Limpieza de FeSMC) в UGT Madrid бихме искали да изразим своите най-искрени съболезнования на семейството, приятелите, близките и колегите на Гергина Шейтанова, която работеше като хигиенистка в Hospital de Puerta de Hierro и която, за съжаление, почина вчера вследствие на Ковид-19", се казва в съобщение на синдиката, към който българката е членувала. Тя не е имала придружаващи заболявания, информира dir.bg.

Още от началото на пандемията от испанската Федерация на услугите, мобилността и потреблението призовават да не бъдат забравяни хората, които извършват почистването и хигиенизирането на здравните заведения, защото и те са основни фигури в борбата с коронавируса.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК