Тестват върху здрави хора ваксина за Ковид-19 в Германия

На 200 човека ще бъдат назначени различни дози от експерименталната ваксина

22.04.2020 | 21:20 Редактор: Александра Иванова
Тестват върху здрави хора ваксина за Ковид-19 в Германия

В Германия започват клинични тестове върху здрави хора за потенциална ваксина за Ковид-19. Това съобщиха от немския федерален институт за ваксини.

На 200 здрави човека между 18 и 55 години ще бъдат назначени различни дози от лекарството в началния етап на клиничните тестове. Втората фаза ще се фокусира върху по-рискови лица. Компания в Майнц е създателят на експерименталната ваксина. От института уточниха, че това е четвъртият кандидат за ваксина срещу коронавирус в света, получил одобрение за тестване върху хора. Решението е взето след оценяване на рисковете и ползите.

Компанията BioNTech заяви преди около месец, че разработва проектоваксината, наречена BNT162, заедно с фармацевтичния гигант Pfizer. Предвижда се клинични изпитания да бъдат провеждани и в САЩ, след като американските оторизирани власти одобрят тестовете на тази ваксина при хора.

По-рано тази седмица министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че Оксфордският университет ще започне в четвъртък изпитания върху хора на своя ваксина за коронавируса.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК