Ръст на болните в Германия, сблъсъци във Франция, Англия тества ваксина върху хора

Над 2,5 млн. са заразените с Ковид-19 в света

22.04.2020 | 12:36 Редактор: Тодор Петров

Над 2,5 млн. са вече заразените с Ковид-19 в света. В Германия отчитат ръст на заболелите, а във Франция карантината предизвика сблъсъци.

Германия, която започна да разхлабва мерките срещу разпространението на Ковид-19, отчете втори ден на скок в заразените. Само за последното денонощие са регистрирани над 2000 случая. Общият брой на болните вече е над 147 000 души. Засега страната остава в челните класации за най-ниска смъртност от новия вирус. 

Във Франция броят на починалите вече е близо 21 000 души, но броят на пациентите в интензивните отделения отчита най-резкия спад от началото на огнището. Въпреки усложнената обстановка в страната, в части от Париж продължават да избухват сблъсъци. В предградията на столицата имаше сблъсъци между младежи и полицията, в резултат на недоволството от строгата карантина. 

Смъртните случаи в Англия и Уелс са два пъти над очакваното, но експерти са на мнение, че пикът в страната може и да е приключил. Обединеното кралства работи усилено по разработването на ваксина. Министърът на здравеопазването заяви, че от днес започват изпитания върху хора. 

В борбата с Ковид-19 се включи и семейството на гениалния астрофизик Стивън Хокинг, дарявайки обдишващия му апарат на Националната здравна служба. Дъщерята на покойния учен заяви, че се надява респираторът да помогне на някого в нужда.

Вижте повече по темата във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 3 години
3
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
... или вече си *** по къщите... Ще ги преброят все някога... Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Много неадекватна статистика...или досега са се крили бройки на заразените или след инкубационния период вече се появяват симптомите на контактните (заразени) лица... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Журналистите кога най-накрая ще установят причинно-следствената връзка за това кога в Германия има поредни дни на спад и кога има поредни дни на ръст?Събота, неделя, на празници като Великден и първи май и петъците се тества по-малко отколкото от понеделник до четвъртък. Най-ниските стойности са винаги около неделя, а най-високите около вторник-сряда-четвъртък. Сигнализирай за неуместен коментар