Над 40 000 жертви на коронавируса в САЩ

Проведоха се протести срещу рестрикциите във връзка с Ковид-19, хората нарушиха препоръките за дистанция

20.04.2020 | 08:35 Редактор: Александра Иванова
Над 40 000 жертви на коронавируса в САЩ

Над 40 000 са жертвите на коронавирус в САЩ. Това сочат данните на университета "Джон Хопкинс". 

Губернаторите на щатите, които са най-тежко засегнати от коронавируса, спорят с президента Доналд Тръмп заради твърденията му, че имат достатъчно тестове и трябва бързо да задействат отново икономиките си. Проведоха се и протести срещу рестрикциите във връзка с Ковид-19 в Съединените щати. Демонстрантите настояват за възобновяване на работа на бизнеса. Шествия се проведоха във Вашингтон, Аризона и други щати.

По време на протестите голяма част от хората нарушиха препоръките за дистанция. Губернаторите на част от щатите започнаха обсъждания на планове за премахване на мерките. Гуверньорите в няколко щата започнаха дискусии за планиране на повторно отваряне на фона на признаци на забавяне, но други региони остават под строго блокиране.

 

В Ню Йорк броят на хоспитализираните и смъртните случаи продължава да намалява. Губернатор Андрю Куомо заяви, че щатът е достигнал платото на епидемията. Куомо обаче предупреди, че нещата няма да се върнат бързо към нормалното. 

"Звярът е все още жив и може отново да се надигне", каза той, отправяйки предупреждение срещу преждевременното смекчаване на ограничителните мерки.

Съединените щати продължават да са епицентър на пандемията. Инфектирани с Ковид-19 са над 735 хиляди. Починалите са над 41 хиляди души.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК