fallback

Испания кара най-бедните да си намерят работа като им изплаща помощи

За целта правителството ще изтегли нов държавен дълг

17.04.2020 | 16:55 Автор: Александра Иванова

Испания стимулира най-бедните да си намерят работа като им изплаща помощи. Близо милион домакинства ще получат универсален базов доход, за да устоят на последиците от коронавирусната епидемия. Това обяви днес министърът на социалната сигурност Хосе Луис Ескрива.

Правителството ще определи през май месец кои домакинства ще получат базов доход. Същевременно ще се осигурят стимули те да си намерят работа, за да няма предпоставки хората да разчитат само на държавната помощ.  Една от планираните мерки е месечното възнаграждение да се комбинира със заплатата от намерената работа. Министърът на социалната сигурност уточни, че универсалният доход ще бъде финансиран с нов държавен дълг, предаде Ройтерс.

 В Испания бяха загубени 900 000 работни места през първите две седмици на блокадата, наложена на 14 март. Страната е едно от основните огнища на заразата в Европа. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback