Китай коригира данните, починалите от Ковид-19 са много повече

САЩ обмислят рестарт на икономиката, Великобритания удължи мерките с 3 седмици

17.04.2020 | 12:48 Редактор: Тодор Петров

Близо 2,2 млн. са заразените с Ковид-19 в света, а жертвите са над 146 000. Властите в Китай поправиха данните за смъртните случаи - според новите сметки те са с 1290 повече. Това означава, че в Ухан, откъдето тръгна заразата, смъртността е по-висока отколкото се съобщаваше. 

Вместо над 3400, жертвите в Китай стават 4700. Обяснението е, че някои пациенти са починали у дома, тъй като не са могли да бъдат приети в болници и затова не са вписани досега в статистиката.

В Съединените щати обмислят рестарт на икономиката на етапи още от този месец. 

"Не отваряме всичко наведнъж, а след внимателни стъпки в определени моменти. Някои щати ще могат да отворят по-рано от други, като ще се следят данните за заболеваемостта", обяви президентът Доналд Тръмп. 

Във Великобритания мерките бяха удължени с три седмици. Решението беше оповестено от външния министър Доминик Рааб. Той замества премиера Борис Джонсън, който се възстановява от коронавирус. Пет условия трябва да бъдат изпълнени, за да се отпуснат мерките. 

А докато правителството решаваше, бяха отчетени 861 починали за денонощие. До 330 милиарда паунда ще отпусне кабинетът за справяне с кризата. Отношение взе и кралската двойка принц Уилям и Кейт Мидълтън. Да останем свързани и позитивни е много важно. Ние продължаваме с карантината, а това значи, че хората трябва да се погрижат за психичното си здраве, призоваха двамата. 

В Дания от 20 април ще заработят салоните за красота и автошколите. Страната вече отвори ясли и училища.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК