Нов бум на заразените в Китай, жертвите в света са над 110 000 (обновена)

Испания започна да отпуска строгия режим, по-малко заболели са регистрирани в Италия и Франция

13.04.2020 | 13:05 Редактор: Ралица Братанова

1 850 000 са заразените с коронавирус по света. Жертвите са над 110 000. В същото време Испания започна да отпуска строгия режим.

Новият коронавирус е 10 пъти по смъртоносен от свинския грип, заявиха от Световната здравна организация. В същото време Испания започна да отпуска строгия режим. 

В Китай се отчита сериозен ръст на заболелите за пръв път от пет седмици. 108 са заразените с коронавирус за последното денонощие в страната - най-високият брой за последните пет седмици. Почти всички заразени са завърнали се от чужбина. 

Близо половината са в провинция на границата с Русия, която често е преминавана дори пеш. В провинция Хубей, откъдето тръгна пандемията, има два нови смъртни случая. 

В Съединените щати заразени са вече над 560 000, а страната оглавява печалната класация по смъртни случаи в света. Повечето са в Ню Йорк. Продължават споровете защо най-мощната икономика в света допусна такъв развой на епидемията. 

Великобритания - шестата в света по брой заразени, започва четвърта седмица в изолация. Правителството трябва да реши дали мерките ще бъдат променени. Там смъртните случаи са близо 11 000. 

Премиерът Борис Джонсън, който също се разболя от коронавирус, записа видеообръщение след излизането си от болницата. Той благодари на лекарите, че са спасили живота му, както и на народа на Великобритания.

Ресторанти и магазини, които не продават стоки от първа необходимост, остават затворени. Италия и Франция отчитат намаление в броя на смъртните случаи. 

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


3
4 rate up comment rate down comment 0
;(
преди 4 години
егати иронията... Първо китайските туристи изпозаразиха света, сега техните се завърнали ги заразяват тях наново... някаква безкрайна въртележка. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Деси
преди 4 години
Ох, изчезва надеждата за облекчаване на мерките... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Sahko
преди 4 години
Ако ги повтори пак китайците, считайте до тука сме. Сигнализирай за неуместен коментар