Дисциплина: Германците искат удължаване и затягане на мерките срещу Ковид-19

"Ако сега мерките бъдат смекчени, най-вероятно съвсем скоро болниците ще се препълнят", казва проф. Фикеншер

14.04.2020 | 10:35 Редактор: Тодор Петров
Дисциплина: Германците искат удължаване и затягане на мерките срещу Ковид-19

Всички в Германия сега се питат дали ще бъдат удължени извънредните мерки след 19 април? Тази сряда канцлерът Ангела Меркел ще обсъди въпроса с министър-председателите на федералните провинции. Сега в повечето провинции на хората е позволено да излизат навън, но само по двама. Изключения важат за членовете на общите домакинства.

12% от германците искат по-строги мерки

Според проучване на Института за изследване на общественото мнение YouGov, проведено по поръчка на агенция ДПА, мнозинството германци е за удължаване на извънредните мерки. 44% са против смекчаване на мерките след 19 април. А 12% са дори за налагане на още по-строги ограничения. Едва 32% са за разхлабване на мерките, а 8% - за пълното им премахване. 

Според германския вирусолога проф. Хелмут Фикеншер от Кил, в момента все още е твърде рано за отмяна на ограниченията. 

"Ако сега мерките бъдат смекчени, най-вероятно съвсем скоро болниците ще се препълнят", казва проф. Фикеншер, който ръководи Института за инфекциозни болести към университета в Кил, цитиран от "Дойче веле".

Той е твърдо убеден, че ограниченията трябва да бъдат продължени. "Това, че в Германия броят на заразените в момента не се покачва силно, се дължи именно на наложените ограничителни мерки", казва вирусологът.

Излекуваните в Германия са над 64 000

Радостната новина за Германия е, че повече от половината заразени са излекувани - над 64 000 души, боледували от Ковид-19, вече са здрави. До този момент броят на смъртните случаи в Германия, свързвани с коронавирус, е 2799. 

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Глупости
преди 4 години
12% са за затягане на мерките, значи останалите 88% не са за затягане на мерките. Освен това Меркел каза, че утре ще решат какво да правят. Напротив имат намерение да отварят малките магазини, дори се говори за отваряне на училищата в някои области. Тъй като различните региони на страната са различно засегнати, може би мерките ще са различни за всяка област. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Ето те са осъзнали колко е важно и единствено в момента, а ние само мрънкаме, плюем и все разбираме от всичко Сигнализирай за неуместен коментар