Италиански лекар: Отчитаме положителна промяна

Д-р Пау Матео е испанец, който работи като общопрактикуващ лекар в северния италиански град Пиаченца

05.04.2020 | 14:25 Редактор: Юлия Христова

Лъч надежда в Италия. Броят на смъртните случаи намалява за пореден ден - за последното денонощие те са под 700. Страната е трета в света с най-много болни - близо 125 000, но първа по смъртни случаи. Специално за Новините он Еър лекар в Северна Италия разказа, че действително има положителна промяна.

Д-р Пау Матео е испанец, който работи като общопрактикуващ лекар в северния италиански град Пиаченца - едно от огнищата на заразата. На д-р Матео се налага всеки ден да работи с пациенти с Ковид-19. В последните дни той обаче забелязва промяна. 

Самият д-р Матео, който е и влогър, преди два месеца публикува успокояващо видео за коронавируса. Седмици по-късно се извинява и споделя, че е подценил болестта.

И още една положителна новина от Апенините - след две преживени световни войни, 104-годишна италианка пребори коронавируса в област Пиемонте. Лечение обаче все още няма в страната, която първа изпревари Китай по заразени. 

А жителите на област Ломбардия, в която беше първото огнище на заразата с коронавируса в Италия, вече ще трябва да излизат навън само с маски или шалове на лицето. 

Мерките остават в сила до след Великден, засега.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК