Ковид-19 продължава да настъпва в САЩ, над 300 000 са заразените

Във Велкобритания за последните 24 часа са починали над 700 души

05.04.2020 | 13:35 Редактор: Юлия Христова

Ковид-19 продължава да настъпва в Съединените щати. Над 300 000 са вече заразените, превръщайки страната в новия център на болестта. Жертвите са близо 8500.

По-голямата част от починалите от коронавирус са в щата Ню Йорк, който е епицентър на заразата в Америка. Президентът Доналд Тръмп увери, че в най-засегнатите щати ще бъдат изпратени допълнителни медицински материали, както и военни служители за борба с вируса. 

А в Швеция - има признаци, че смъртността нараства по-бързо, отколкото на други места в Скандинавия. Данните засилват натиска върху правителството да се откаже от досегашния си подход за справяне с Ковид-19. Швеция е от малкото страни, в които няма въведени строги ограничения за превенция на разпространението на Ковид-19. В интервю премиерът Стефан Льовен потвърди - броят на починалите ще бъде голям. 

В същото време в Испания, която е под строга карантина, смъртните случаи намаляват за втори пореден ден. Премиерът Педро Санчес заяви, че страната е "близо до преминаванета на пика на заразени. Той  предложи периодът на изолация да се удължи до 26 април. По думите му мерките спасяват животи. 

А във Велкобритания - за последните 24 часа са починали над 700 души. Сред починалите е и пет годишно дете, което е имало съпътстващи заболявания. Жертви на вируса са и двама медици. 

Властите обаче обявиха, че  броят на потвърдените нови случаи на коронавирус е намалял.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК