Черен "рекорд" в САЩ: 1480 починали от Ковид-19 за денонощие

Властите препоръчаха на американците да носят маски, включително и текстилни

04.04.2020 | 13:10 Редактор: Юлия Христова

Черен "рекорд" в Съединените щати. 1480 починали само за едно денонощие. А В Турция - затворят 30 града за влизане и излизане за 15 дни. Над 1.1 милиона души са болни от коронавирус в света. Жертвите са 59 000.

В Съединените щати има 280 000 болни, а смъртните случаи там за последните 24 часа са повече, от която и да е друга страна. Властите препоръчаха на американците да носят маски, включително и текстилни. Но самият президент няма да носи предпазни средства. 

А в Ню Йорк  562 души починаха за денонощие. А губернаторът поиска помощ. Той предупреди, че съвсем скоро хора ще започнат да умират поради липсата на апарати за обдишване и болнични легла. Затова губернаторът призова - ресурси от цялата страна да се съсредоточат в Ню Йорк.

Междувременно Турция затяга мерките. На младежите до 20-годишна възраст вече е забранено да излизат. Носенето на маски става задължително. Наложена беше и забрана за 15 дни за влизането и излизането от определени градове, след които Анкара и Истанбул. 

Мярката няма да важи за товарни автомобили, превозващи хранителни продукти, лекарства и хигиенни материали. Ердоган призова за спазване на дистанция от поне 3 крачки. 

А в Русия започнаха да използват технологии за лицево разпознаване в борбата с коронавируса. Десетки хиляди камери в Москва следят всяка стъпка на жителите. Те ще бъдат свързани и с мобилните телефони на хората.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК