Ковид-19 нанася тежки удари и по Volkswagen

В компанията работят 671 000 души по целия свят

28.03.2020 | 11:05 Редактор: Ралица Братанова
Ковид-19 нанася тежки удари и по Volkswagen

Най-големият автомобилен концерн в света по пазарен дял, германската компания Volkswagen AG, може да бъде принудена да съкрати работни места, ако пандемията от коронавирус не бъде овладяна скоро, тъй като разходите на производителя продължават да бъдат около 2 млрд. евро (2,2 млрд. долара) на седмица, заяви главният изпълнителен директор Херберт Дийс пред германския телевизионен канал ZDF, пише Investor.bg.

Според Дийс германската компания, в която работят 671 000 души по целия свят, не извършва никакви продажби извън Китай и търси начини за възобновяване на производството на места, където нейният персонал няма да е заплашен от заразяване, съобщава Ройтерс.

"Трябва да преосмислим въпроса за производството. Дисциплината, която имахме в Китай, все още я няма в нашите заводи в Германия", посочи той.

Концернът има 124 завода по света, от които 72 се намират в Европа, а 28 от тях са в Германия. VW спря производството в Европа по-рано този месец заради пандемията, която засегна сериозно както Германия, така и Италия, Испания и Франция.

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК