Пазарната капитализация на Apple се сви под 1 трлн. долара

Microsoft обаче успява да запази позициите си

24.03.2020 | 23:00 Редактор: Ралица Братанова
Пазарната капитализация на Apple се сви под 1 трлн. долара

Пазарната капитализация на Apple се сви под 1 трлн. долара при приключването на борсовата търговия в САЩ в понеделник, оставяйки дългогодишния конкурент Microsoft като единствената американска компания в клуба на играчите за трилион долара, пише Wall Street Journal.

Книжата на Apple понижиха цената си с 2,1% вчера и завършиха сесията на ниво от 224,37 долара. Това се случи в рамките на разпродажбите, свързани с пандемията на коронавируса, и заради колебанията на властите в Съединените щати по отношение приемането на големите фискални стимули, целящи да подкрепят икономиката във време на криза, пише Investor.bg.

При тази цена пазарната капитализация на технологичния гигант достигна 982 млрд. долара.

Само четири американски компании са преминавали границата от 1 трлн. долара, на база на цените, на които завършват дневната търговия – компанията майка на Google – Alphabet, Amazon.com, Apple и Microsoft.

Днес Microsoft все още е член на клуба за 1 трлн. долара, но не надвишава значително тази сума, като капитализацията ѝ е 1,03 трлн. долара. Amazon в момента е на ниво от 947 млрд. долара, а Alphabet е със стойност от 725 млрд. долара.

Снимка: Toru Hanai/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК