Давид Леви: Когато изследваме едно събитие, трябва да гледаме кой има интерес

Реално след като мине вълната, ще се окаже, че смъртността е много по-ниска, смята той

25.03.2020 | 21:53 Редактор: Юлия Христова

Китайската провинция Хубей, епицентърът на епидемията от коронавируса, започна да се връща към нормален живот. Властите отменят продължилите с месеци противоепидемични ограничения, поставили под карантина провинцията и столицата Ухан. От полунощ беше облекчен контролът върху автомобилния трафик в Хубей.

Със сигурност пандемия е в глобални мащаби, но това според мен е перфектна буря, след като бяха назрели условията. Логиката започва от това, че трябва да махнем короната от главата на този вирус, има един важен момент - процентът на смъртност, който се афишира и се изчислява непрестанно. Реално след като мине вълната, ще се окаже, че смъртността е много по-ниска, колкото е и щам Б при грипа. Това посочи за "Денят ON AIR" международният анализатор Давид Леви.

Стресът - по думите му - е именно целта на играта, той намалявал имунната защита на организма. 

"Страхът е най-лошият съветник. Когато изследваме дадено събитие или процес, трябва да гледаме кой има интерес. Световните борси се провалиха, а Китай е тоталитарна система, разполага с огромни резерви от живи пари, наливат се в изкупуване на акции и след бурята ще се окаже, че Китай е най-голямата икономика в света", посочи той за Bulgaria ON AIR.  

Хората сега си стоят вкъщи, гледали телевизия, което се отразявало на рейтингите на медиите в положителен план. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК