Без нови случаи на Ковид-19 в Ухан, а в Русия строят болница

Млади хора се събират на плажни партита, пренебрегвайки забраните

21.03.2020 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Пореден ден без нов случай на заразен в китайският град Ухан - първоизточникът на Ковид-19. На този фон - в редица страни продължава борбата с разпространението на вируса. 

В Русия, където има 253 заразени, се строи нова болница. А световната здравна организация предупреди младите, че не са непобедими.

Хубавото време на редица места по света изкара хиляди по крайбрежните ивици. Млади хора се събират на плажни партита, пренебрегвайки забраните за масови събирания. 

От Съединените щати до Австралия властите се опитват да наложат рестрикции, заради заплахата от Ковид-19. В Сидни перенебрегването на препоръките, доведе до затварянето на популярния плаж Бонди. А директорът на световната здравна организация размаха пръст към младите.

"Вие не сте непобедими, този вирус може да ви прикове в болница седмици наред или дори да ви убие. Дори и да не се разболеете, изборът, който правите за това къде отивате, може да е разликата между живота и смъртта за някой друг", каза директорът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Добри новини все пак има и те идват от Китай. През последните дни единствените регистрирани случаи на коронавирус в страната са на хора, които се прибират от чужбина. А броят им е малко над 40. 

А в Ухан, градът откъдето тръгна заразата, няма нито една нова положителна проба. 

Русия вече взима пример от Китай. На 70 километра от Москва вече се изгражда специализирана болница за инфектирани с Ковид-19, подобна на тази построена само за десет дни в Ухан. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК