УНИЦЕФ: Дете умира на всеки 10 часа заради войната в Сирия

5 млн. деца имат нужда от хуманитарна помощ

14.03.2020 | 11:00 Редактор: Ивет Арабова
УНИЦЕФ: Дете умира на всеки 10 часа заради войната в Сирия

Смъртта и разселването са само две от опасните за живота предизвикателства, пред които са изправени децата в Сирия, съобщи УНИЦЕФ. Докато сраженията влизат в 10-ата си година, много сирийски деца не познават нищо друго, освен война.

Детската организация на ООН - УНИЦЕФ, подаде официална молба днес за подкрепа на сирийските деца, на фона на войната в Сирия, която наближава началото на своята десета година, съобщава Дойче Веле.

Дете умира на всеки 10 часа в резултат на войната”, твърдят от организацията.

От 2014 г. до края на 2019 г. 5 447 деца са убити в Сирия, се казва в доклада на УНИЦЕФ от 9 март 2020 г. Той също така оценява, че над 5 милиона деца имат нужда от помощ в Сирия и още 2,5 милиона в съседните страни, предава БГНЕС.

Във видео, публикувано в Twitter, УНИЦЕФ отбелязва също, че всички деца в Сирия на възраст под девет години не познават нищо друго, освен война през живота си.

Хуманитарната помощ може да не успее да сложи край на войната, но може да сведе до минимум страданията на най-засегнатите”, заявява Кристиан Шнайдер, ръководителят на УНИЦЕФ Германия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК