Путин: Ще отговорим на всеки агресор като СССР на фашистите

Който с меч идва при нас, от меч и ще загине, посочи руският президент

10.03.2020 | 15:00 Редактор: Тодор Петров
Путин: Ще отговорим на всеки агресор като СССР на фашистите

Русия е готова да отговори на всеки агресор, който се осмели да повтори нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз, заяви руският президент Владимир Путин.

"Съветският съюз беше подложен на много страшно, ужасно, непростително нападение от страна на нацистка Германия, ние изгубихме 27 милиона души. Няма нито една страна в света, която да понесе такава загуба. И ако някой посмее да направи нещо подобно, ние ще повторим", увери Путин в интервю за ТАСС.

Коментирайки популярния в Русия слоган "Можем да повторим", Путин припомни и друга известна фраза: Който с меч идва при нас, от меч и ще загине.

Той подчерта, че Русия никога не се е стремила и сега не се стреми към такова развитие на събитията. 

Продължавайки дискусията за надписите по автомобилите, свързани с Деня на победата - 9 май, Путин похвали още един популярен вариант - "Благодаря на дядо за Победата".

Изразът "Можем да повторим" става известен, след като съветски войник оставя такъв надпис в основата на колона от фасадата на Райхстага през май 1945 г. Надписът е заснет на фотографии и от кинохрониката. Предполага се, че е бил написан с тебешир, не се е запазил. Авторът е неизвестен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК