Джоли: Мирът, спечелен с цената на правата на жените, не е мир

Актрисата смята, че гласовете на жените в Афганистан няма да бъдат заглушени

10.03.2020 | 23:47 Редактор: Юлия Христова
Джоли: Мирът, спечелен с цената на правата на жените, не е мир

Мирът, спечелен с цената на правата на жените, изобщо не е мир – просто конфликт и потисничество с различни средства. Това заяви Анджелина Джоли по повод ситуацията в Афганистан и подписаното мирно споразумение. По случай Международния ден на жената, актрисата излезе с официална позиция в защита на жените, станали жертва на войната в ислямската република, пише tialoto.bg.

"Всеки желае да види мир в Афганистан. Но мирът, спечелен с цената на правата на жените, изобщо не е мир – просто конфликт и потисничество с различни средства. Това би било предателство за огромните жертви, направени от афганистанския народ и силите за сигурност, както и от многото смели международни военнослужещи и жени“, посочва тя, цитирана от CNN.

По думите на Джоли, която през годините работи активно с ООН, всички правителства трябва да настояват "за пълното включване на жените в следващия етап на преговорите“ в Афганистан. Тя настоява те да не подкрепят мирното споразумение, което е изготвено в разрив с правата на жените в Афганистан.

"Когато изтекат 24-те часа, които сме отделили за почитане на жените, трябва да продължим да оказваме натиск върху администрацията, за да изпълни обещанието си да защити афганистанските жени по време на преговорите между афганистанското правителство и талибаните, предвидени за по-късно този месец“, продължава актрисата.

Анджелина посочва още, че всеки, който подкрепя международното движение за права на жените, трябва да покаже своята солидарност към афганистанските жени, както и тези от други страни, които нямат права или са застрашени.

По думите на многодетната майка гласовете на жените в Афганистан няма да бъдат заглушени.

Шестте деца на Джоли споделят наскоро, че подкрепят хуманитарната дейност на майка си и след време биха се посветили на нея. На въпрос дали биха участвали в някоя кинопродукция, те заявяват категорично, че Холивуд не ги привлича.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК