Драконовски мерки в Италия, 16 милиона души са под карантина

Мярката ще е в сила поне до началото на април

08.03.2020 | 11:10 Редактор: Юлия Христова

Нови извънредни драконовски мерки в Италия заради коронавируса. 16 милиона души в северната част на страната са под карантина. Причината - изключително бързото разпространение на коронавирус в страната. Мярката ще е в сила поне до началото на април. Повече от 50 души са починали за последните 24 часа в страната. Така общият брой на загиналите надхвърли 230. А потвърдените случаи на заразени скочиха с 1200 вчера. На този фон Wizz Air отменя полетите от София и Варна до Милано до 3 април.

Строги мерки за сигурност в Северна Италия. Районът на Ломбардия и още 14 провинции, сред които Парма и Модена са под карантина. В опит да бъде овладяна заразата се затварят спортни зали, басейни, музеи и ски курорти. Сватбени и траурни церемонии се прекратяват. 

Италия е най-засегнатата държава в Европа от коронавируса. Само в събота броят на заразените е нараснал с 1200. Ресторантите и кафенетата работят само по няколко часа на ден, а клиентите трябва да сядат на разстояние поне метър един от друг.

Властите призоваха хората да си стоят вкъщи колкото е възможно повече, а тези, които нарушат карантината, могат да бъдат изправени пред три месеца затвор. В опит да се справят с бързите темпове на разпространение на заразата в Италия започват да набират пенсионирани лекари.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК