Борбата с COVID-19: 49 души починаха за 24 часа в Италия

В най-тежко засегнатите райони във Франция бяха затворени училищата

07.03.2020 | 12:40 Редактор: Юлия Христова

Заразата с новия коронавирус по света се разраства. Случаите на заболели вече надминаха сто хиляди. Жертвите на заболяването в Италия станаха 197.

Италия, която е най-тежко ударената от коронавируса европейска страна, регистрира най-смъртоносния ден от началото на епидемията - само за 24 часа са починали 49 души. Това е най-високото ниво на смъртност в света до този момент - 4,25%.

Това отчасти се дължи на факта, че населението в Италия е едно от най-възрастните в света. Средната възраст на починалите от вируса е 81 години. Властите обмислят обявяването на така наречените “червени зони”.

Нови случая на коронавирус има в Северна Македония и Румъния. А лидерът на една от управляващите партии в Италия съобщи, че също е заразен с Ковид-19

В най-тежко засегнатите райони във Франция бяха затворени училищата. В Съединените щати, заразените с коронавирус вече са 240, а починалите - 16. Президентът на страната Доналд Тръмп по-рано призова за спокойствие.

А вашингтонския университет прехвърли лекциите си от класната стая в онлайн пространството, за да ограничи опасността от зараза между студентите. 

В круизния кораб, блокиран край Сан Франциско, 21 души дадоха положителен резултат за Ковид - 19. Над 3500 души остават на борда на плавателния съд.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК