Коронавирусът взе втора жертва във Франция

60-годишният мъж не е пътувал до територии, засегнати от вируса

26.02.2020 | 17:43 Редактор: Искра Ангелова

60-годишен учител е втората жертва на коронавируса във Франция. Мъжът е първият случай на загинал френски гражданин. Преди седмица е показал симптоми на грип. Няколко дни по-късно е приет в болница в Париж в много тежко състояние. 

Мъжът не е пътувал до територии, засегнати от вируса.

"Има още двама случая на заразени. 55-годишен мъж, който е хоспитализиран до Амиан. В тежко състояние е и е в реанимация. Другият е 36-годишен мъж в Страсбург, който идва от Ломбардия. Той е в стабилно състояние", каза френският министър на здравеопазването Жером Саломон.

Четири деца са заразени в Италия - първият подобен случай в страната. 12 са загиналите - повечето възрастни хора и с придружаващи заболявания. 

Все още търсят "пациент нула", от който е тръгнала заразата. 

Заради ситуацията - в страната надвисва и сянката на рецесията. 

"Смятам, че това е положителен и важен момент. Нашите европейски съседи, а също Германия и Хърватия признават, че въведените от нас мерки са адекватни. Това ни позволява да кажем че работата, която вършим, върви в правилната посока“, каза министърът на здравеопазването на Италия Роберто Сперанса.

Коронавирусът стигна и до Мадрид. 24-годишен мъж, завърнал се наскоро от Северна Италия, е заразеният. 

Заради нарасналия брой на болните - испанското здравно министерство препоръча на гражданите да не пътуват до Иран, Китай, Южна Корея, Сингапур, Япония и четири италиански области. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК