Пускат туристите от хотела в Тенерифе само след тест за коронавирус

Изследването ще отнеме няколко дни

26.02.2020 | 16:12 Редактор: Ивет Арабова

Блокираните туристи в хотел в Тенерифе, сред които и българско семейство, ще бъдат пуснати, когато им бъдат направени тестове за заразата. Това съобщи здравният министър на Испания и уточни - тест ще бъде направен на всеки един, което ще отнеме няколко дни. 

Карантината в хотела беше наложена, след като италиански и неговата съпруга бяха диагностицирани с коронавирус. Неизвестност - така определи ситуацията в хотела наша сънародничка.

 

Сънародничката ни Виктория Захариева споделя, че информация за ситуацията получават чрез бележки под вратата. Само на закуска са слизали до ресторанта с маски на лицата и стремейки се да избягват контакт с други хора. Разказва, че паника няма. 

"Всички се придвижват съвсем спокойно, има доста семейства с деца, бебета", добави Виктория.

До момента тестове за коронавирус не са им правени. Тримата българи живеят в Германия. По график е трябвало да се приберат в петък.

"Аз и съпругът ми се обадихме на нашите работодатели и оттам получихме пълна подкрепа и нямаме никакъв проблем с това за момента", каза още българката. 

Заразата в хотела тръгна от италиански лекар. По-късно положителен резултат за коронавирус е показала съпругата му и още двама души. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК