1500 арестувани в Китай заради фалшиви маски, заразата набира темпове

Здравният министър на Италия: Мерките срещу коронавируса са адекватни

26.02.2020 | 13:30 Редактор: Наталия Тотева

В Европа коронавирусът продължава да настъпва, а 1500 души са арестувани в Китай за разпространението на фалшиви медицински маски. Конфискувани са близо 13 милиона броя. Продукцията се оценява на почти 25 милиона долара.

За първи случай на заразен с коронавирус в Мадрид беше съобщено от испанските власти, втори е регистриран и в Хърватия. Румънските власти отрекоха медийните съобщения за първи заразен в страната.

Двама съпрузи в западната германска провинция Северен Рейн, Вестфалия, са настанени в болница в Дюселдорф със симптоми на вируса. Според регионалното издание пробата от поне единия е положителна. 

Общият брой на заразените в Германия достигна 18 души. А в Италия все още търсят "пациент нула", от който е тръгнала заразата. Поради ситуацията в страната надвисна и сянката на рецесията. Към настоящия момент нито една съседка на Италия не е готова да затвори границите си, за да спре разпространението на заразата. 

 

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца коментира, че "това е положителен и важен момент".

"Нашите европейски съседи, а също Германия и Хърватия признават, че въведените от нас мерки са адекватни. Това ни позволява да кажем че работата, която вършим върви в правилната посока", заяви той. 

Първи заразен с новия коронавирус е бил регистриран в Южна Америка. Става въпрос за 61-годишен мъж в Бразилия, който е бил в северната италианска област Ломбардия, където е огнището на заразата в Европа. Русия препоръча на гражданите си да се въздържат от пътувания до Италия, Иран и Южна Корея до стабилизиране на ситуацията. 

Вижте повече във видеото.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК