Студът в Полша взе три жертви

Зимата настъпи по-рано в някои части на Европа.

28.10.2012 | 17:00
Студът в Полша взе три жертви

Трима души са починали от измръзване заради студовете, сковали този уикенд Полша.

Жертвите са трима мъже на възраст между 50 и 60 години, единият от които бездомник. Телата им са били намерени на улицата от минувачи тази сутрин в югоизточната и югозападната част на страната.

Снеговалежите нарушиха и железопътния трафик в централната част на Полша. Близо 70 000 души пък останаха без ток в района на полската столица Варшава.

Полицията отправи днес предупреждения към населението да са бдителни относно бездомниците и да известяват властите за местата на открито, на които обикновено се събират те през зимата.

Снегът вече затрупа и други европейски държави, сред които Чехия и Хърватия. Проливните дъждове в Словения преминаха през нощта в сняг, който затрупа някои пътища и предизвика проблеми в движението.

Циклонът Касандра предизвика снеговалежи в северната част на Италия и проливни дъждове в южната част на страната, съобщава електронното издание на вестник "Кориере дела сера".

Сняг вали дори в районите с по-ниско надморско равнище в областите Пиемонте, Лигурия и Емилия-Романя. Във Града на каналите Венеция нивото на водата във Венецианската лагуна се покачи до 123 сантиметра.

Зимата настъпи в Швейцария с два месеца по-рано от  обичайното и стана причина за множество катастрофи по пътищата.