Румен Радев и кипърският президент обсъдиха икономическите перспективи

През 2020 г. се навършват 60 години дипломатически отношения между двете страни

25.02.2020 | 14:00 Редактор: Наталия Тотева
Румен Радев и кипърският президент обсъдиха икономическите перспективи

С президента на Кипър Никос Анастасиадис обсъдихме многогодишна европейска финансова рамка и нашата обща позиция по отстояване на кохезионната политика и общата селскостопанска политика, заяви държавният глава Румен Радев.

През 2020 г. се навършват 60 години от установяване на дипломатически отношения между двете страни. Обсъдихме и енергийната перспектива пред нашите страни и ефективността на нашето бъдещо сътрудничество, добави държавният ни глава.

"Направихме преглед на двустранните отношения във всички области от взаимен интерес. Особен акцент поставихме върху нашето сътрудничество в областта на икономиката. Водеща за нас е амбицията да увеличим двустранния стокообмен, който въпреки колебанията през последните години се развива възходящо, но нашият потенциал е много по-голям, особено в областта на търговията, туризма, строителството, финансите, инвестициите в различни области, които могат да доведат до различни ползи на нашите страни", заяви Радев, цитиран от агенция БГНЕС.

На 26 февруари двамата президенти ще открият бизнес форум в София, в който ще участват български и кипърски фирми.

"Особеното на този форум е, че ще дадем нови перспективи в търсене на нови параметри за нашите икономически търговски отношения", добави Румен Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК