Най-богатите в света се насочват към Франция при избор на луксозен имот

Въпреки Brexit Лондон остава на шесто място сред най-привлекателните градове за заможните хора

24.01.2020 | 22:48 Редактор: Юлия Христова
Най-богатите в света се насочват към Франция при избор на луксозен имот

Париж е най-привлекателният град в света за закупуване на имот от най-богатите хора в света със състояние над 30 млн. долара, сочи индекс на компанията за луксозни имоти Barnes, цитиран от френския вестник Le Figaro.

Това е изненадващо предвид напрежението във френската столица, породено от протестите през последните месеци, тъй като е известно, че най-богатите хора в света обръщат особено внимание на средата, в която живеят, отбелязва изданието.

Това важи особено за американците, които по данни на Barnes са съставлявали половината от продажбите на имоти на цена над 1,5 млн. евро, реализирани от чужденци в Париж. "Тъй като медиите отвъд океана не отразяват сериозно това напрежение, американците остават много привързани към Франция и по-конкретно към Париж“, коментира Жан-Кристоф Туе, главен изпълнителен директор на Barnes в САЩ. Те ценят "общностния дух, защото са любопитни да опознаят историята на квартала, в който ще живеят“, допълва той.

Въпреки кризата с "жълтите жилетки“ и транспортните стачки Градът на светлината се изкачва с четири места в класацията и успява да изпревари Ню Йорк, Токио, Лос Анджелис и Хонконг. "Париж се възползва от Brexit, ниските лихви, както и от доброто състояние на икономиката си“, казва Тибо дьо Сен-Венсан, президент на Barnes. "Градът е изключение в света с четвърта поредна година на увеличаване на сделките и на цените“, допълва той.

Въпреки Brexit Лондон остава на шесто място сред най-привлекателните градове за заможните хора по света и Barnes очаква градът да се върне в топ пет догодина. "Наблюдаваме изчакване от страна на купувачите“, казва Кло Рюло, мениджър на Barnes в Лондон. "Обемите от сделки намаляха значително през последните три години, но спадът на цените не беше толкова голям“, допълва тя. Например, напълно ремонтирана семейна къща от 190 кв. м в западния квартал "Челси“ била продадена от ливански на турски гражданин за близо 24 500 евро на кв. м.

В десетката изненадващо попадат още Лисабон (9-о място) и Мадрид (10-о място).

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК