Расте броят на смъртните случаи в Китай от новия вирус (обновена)

26 са починалите до момента

24.01.2020 | 10:35 Редактор: Искра Ангелова

Четирима румънци са под медицинско наблюдение след посещение в Ухан, твърдят румънски медии. А самият Ухан продължава да е под карантина. В други 10 града в същата провинция, с население 20 милиона души, са въведени ограничения за пътуване. Броят на жертвите вече достигна 26 души. А над 800 са потвърдените случаи на заразени.

177 пациенти са в тежко състояние. 34 души са излекувани и вече са изписани от болница. Регистрирани са и 1072 предполагаеми случая на заболяването. 

Потвърден е и първият смъртен случай, причинен от новия вирус, извън централната китайска провинция Хубей, от чийто главен град Ухан тръгна заразата в края на миналата година. 

В Ухан – първоизточникът на заразата, всички автобуси, метрото и фериботните услуги са спрени, засегнати са и въздушният и железопътният транспорт. 

А жителите са посъветвани да не напускат града. Подобни мерки предприеха и други градове. Властите също отмениха и големи публични събития в други части на страната. Растящият брой на жертвите предизвиква тревога у мнозина. 

Виетнам и Сингапур също се присъединяват към страните с потвърдени случаи на заразени с коронавируса. А в Япония и Южна Корея вече има втори случаи на заболели. 

Снимка: БГНЕС

Репортаж на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК