fallback

Започна посещението на Мит Ромни в Израел

Той ще се срещне с премиера Бенямин Нетаняху, министъра на отбраната Ехуд Барак, външния министър Авигдор Либерман и президента Шимон Перес.

29.07.2012 | 15:28

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Мит Ромни стартира посещението си в Израел. Той ще се проведе редица от срещи с премиера Бенямин Нетаняху, министъра на отбраната Ехуд Барак, външният министър Авигдор Либерман и президента Шимон Перес.

Очаква се на срещата с премиера Бенямин Нетаняху Ромни да разкритикува остро администрацията на президента Барак Обама и политиката му спрямо Израел. Той ще акцентира и върху провала да бъде сложен край на иранската ядрена програма.

Днес един от главните съветници на Ромни дори заяви, че кандидатът за президент би уважил евентуално решение на Израел сам да вземе мерки, за да не позволи на Техеран да увеличи ядрения си капацитет.

Израелски политически наблюдатели коментираха, че Ромни ще бъде посрещнат в Израел много ентусиазирано, тъй като израелците се отнасят със силни подозрения към настоящия президент на САЩ Барак Обама.

Малко преди изборите през ноември, Ромни провежда усилена кампания за спечелването на гласовете на евреите, живеещи в САЩ, които са над 5 милиона.

В опит да изпревари визитата на републиканския кандидат, Белият дом обяви, че президентът е подписал закон за разширяване на сътрудничеството между САЩ и Израел във военната и цивилната сфера.

fallback
Още от Свят
fallback