Светът скърби: Личностите, които ни напуснаха през 2019 г.

Редица световни знаменитости си отидоха от този свят, но оставиха трайна следа след себе си

31.12.2019 | 18:10 Редактор: Василена Василева

Редица световни знаменитости ни напуснаха през отминаващата 2019 година. Кои са личностите, които оставиха трайна следа след себе си?

На 86-годишна възраст почина бившият държавен глава на Франция Жак Ширак. Той беше в политическия живот на страната в продължение на повече от 40 години. Със смъртта му се затваря страницата на петия президент на Петата република. Начело е на Франция два мандата – от 1995 до 2007 година. Ширак беше известен с това, че обичаше да се движи сред хората от народа. Наричан е Худини заради способността му да излиза от трудни ситуации.

Светът загуби и легендата на Формула 1 Ники Лауда. Трикратният световен шампион напусна този свят на 70-годишна възраст. Железен характер, безкомпромисност и упоритост – това е Ники Лауда, определян като един от най-великите пилоти в историята на Формула 1. 

Трудна беше годината и за меломаните. Напусна ни фронтменът на британската група Prodigy Кийт Флинт. Никой не може да обърка Кийт Флинт - пиърсинg, коса на шипове в крещящи цветове, изпепеляващо присъствие на сцената, пронизващ поглед и глас, зареден с електричество. "Подпалвачът" на Prodigy беше див, освободен, а по думите на най-близките му приятели - един наистина добър и мил човек. А за феновете групата си остава символът на музиката и свободата на 90-те. 

Напусна ни и вокалистката на световноизвестната група "Роксет" Мари Фредриксон. Мари и дуетният ѝ партньор Пер Гесле създават групата "Роксет" през 1986 г. Бандата завладява музикалната сцена и сърцата на милиони фенове по света с хитовите си песни. 

Разделихме се и с един от най-великите модни дизайнери Карл Лагерфелд. Той беше дизайнерът, който не спираше да вдъхновява, с лекота нарушаваше общоприетите правила на индустрията, не пестеше разточителство в представянето на идеите си и не се притесняваше да скандализира с мнението си. 

Карл Лагерфелд бе смятан за супер звезда на модния подиум. Не щадеше сили до последно и кипеше от енергия, защото "най-доброто, което можеш да направиш, е да се гмурнеш във въображението си – там никога не можеш да се удавиш".

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК