Ден на траур в Казахстан и 3 версии за самолетната катастрофа

12 са жертвите на самолетната катастрофа в страната

28.12.2019 | 13:00 Редактор: Кристина Крумова

Ден на траур в Казахстан след вчерашната самолетна катастрофа в страната, отнела живота на 12 души. Разследването на причините за инцидента продължава , а версиите са три – грешка на пилота, техническа неизправност или лоши метерологични условия.

Правителството в Казахстан призова медиите да се въздържат от излъчването на всякакви развлекателни програми през днешния ден на траур в памет на жервтите на самолетната катасрофа в петък. 

Тогава малко след излитането си от летището в Алмати, самолетът "Фокер 100" на казахстанската авиокомпания "Бек еър", се вряза в бетонна стена, след което се удари в двуетажна жилищна сграда. На борда му бяха 98 души, включително петима членове на екипажа. 

Освен жертвите, около 50 души, сред тях 9 деца, бяха ранени. Разследването разглежда сред вероятните версии на самолетната катастрофа техническа неизправност, пилотска грешка и неблагоприятни метеорологични условия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Казахстан. 

Служители на ведомството проверяват работата на всички наземни и авиационни служби, разпитват отговорни лица и пътници от злополучиния полет. Черната кутия на самолета ще бъде предадена в Междудържавния авиационен комитет в Москва за експертиза.

Дейността на авиокомпанията "Бек еър" е временнмо преустановена.

Вижте целия репортаж във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК