Деца са сред жертвите на разбилия се самолет в Казахстан (обновена)

От МВнР съобщиха, че няма пострадали български граждани

27.12.2019 | 13:15 Редактор: Стефанка Митева

Най-малко 15 души загинаха, а други 60 са ранени, при самолетна катастрофа в Казахстан. Има и деца сред жертвите и пострадалите. Намериха черните кутии на казахстанския самолет. При инцидента загинаха 12 души. Спешните екипи са спасили две бебета от отломките.

От МВнР съобщиха, че няма ранени български граждани при инцидента, а премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Казахстан.

Самолетът е изпълнявал курс от град Алмати до столицата Нурсултан. Проблемите започват още при излитането. Машината не успява да набере достатъчно височина, разбива се в бетонна ограда, а след това и в двуетажна къща, намираща се недалеч от аерогарата в град Алмати.

На място работят спасители, медицински служби и служители на реда. 

Според местни медии, когато самолетът е излитал е имало гъста мъгла в района. Оцелели от катастрофата разказват, че пътническият Fokker-100 се е разтресъл силно при потеглянето от пистата.

Свикана е комисия, която да установи причините, довели до трагедията. Докато тече разследването полетите на всички самолети от този тип са спрени. 

Президентът на Казахстан изрази съболезнования към жертвите и близките им. Той допълни, че виновните ще бъдат наказани.

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК