Google се срина за часове в редица страни

Не работеха търсачката, Gmail и Youtube

19.12.2019 | 13:30 Редактор: Ивет Арабова

Срив на всички услуги на Google. За часове това създаде сериозни проблеми на потребителите в България, редица страни в Европа, Съединените щати и голяма част от Азия. Не работеха търсачката на Google, Gmail и Youtube. 

По това време експерта по киберсугриност Любомир Тулев е на конфернеция, на която трябва да представи услугите на Google. Въпреки парадоксалната ситуация Тулев прави успешно презентацията 

За проблема с Google веднага сигнализираха десетки в социланите мрежи. В редовете на потребетилете се виждаше безспокойство. 

75 процнета от хората категорично признават, че са вече твърде зависими от интернет, от технологии. Само 10% от запитаните били склони да се разделят от тях, но за кратко. 

Междувременно от Google запазиха мълчание за причините, довели до срива. Появи се информация причина за него бил прекъснат кабел на територията на Румъния. 

Това не е първият сериозен бъг в платфорлмите на Google, само преди два дни от гиганта спряха и разпространението на Google Chrome за Android заради сериозна грешка.

Вижте още в репортажа на Благой Цицелков.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК