Украински депутат си уреди среща с компаньонка по време на заседание

Скандалът разтърси парламента

01.11.2019 | 19:27 Редактор: Стефанка Митева

Скандал разтърси управляващите в Украйна. В центъра му се оказа председателят на Комисията по външна политика Богдан Яременко. По време на пленарно заседание журналисти заснемат кореспонденцията му с компаньонка. 

Политическата фигура си уреждала среща с жена на име Алина чрез телефона си. 

От чата става ясно, че тя предлага определени сексуални услуги срещу заплащане. Тарифата ѝ варирала от 100 до 150 долара в зависимост от времетраенето на срещата. 

Журналистите уверяват, че на 29 и 30 октомври Яременко е провел няколко кореспонденции с жени. Уточнява се, че такива е имало и през септември. 

Освен с Алина, политикът си е уредил среща и с жена на име Галина. Тя му дава подробна информация как да стигне до апартамента ѝ. 

В друга кореспонденция жена иска от Яременко 10 000 долара за закупуване на апартамент, на което депутатът отговоря, че сумата е значително по-висока от възможностите му. 

Част от разговорите са с 18-годишно момиче. Той е питал младото момиче „колко пари са ѝ необходими за месец“. 

Публикуването на снимките на личния разговор на Яременко предизвикаха остри реакции от опозицията в украинския парламент. Те настояха Яременко да подаде оставка от поста председател на парламентарната комисия по външна политика. 48-годишният политик обаче не е съгласен с подобно наказание. 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК