Арестуваха мъж и жена за смъртта на 39-имата в камиона във Великобритания

Задържаните са семейна двойка

25.10.2019 | 19:36 Редактор: Василена Василева

Два нови ареста по случая с откритите във Великобритания в сряда 39 тела в камион, регистриран в България. Полицията е задържала семейна двойка по подозрения в заговор за трафик на хора. Мъжът и жената са на 38-годишна възраст от град Уорингтън, графство Чешър. По непотвърдена информация двамата са били собственици на камиона преди да го продадат преди около година.

Започнаха първите аутопсии на телата на жертвите. Те са 31 мъже и 8 жени. Шофьорът на злополучния камион – 25-годишният Морис Робинсън остава в ареста за допълнителни разпити. 

А кралица Елизабет Втора е коментирала трагедията с новия български посланик във Великобритания Марин Райков, който вчера ѝ връчи акредитивните си писма. 

В същото време разследване се води както на Острова, така и в Белгия. Хладилното ремарке е тръгнало от град Зеебрюге и белгийските власти се опитват да разберат дали загиналите хора са били натоварени на тяхна територия. 

Засега обаче властите не са потвърдили, че загиналите са китайски граждани. А според британския вестник "Mirror" отговорна за трагедията е китайска мафиотска групировка, наречена "Змийска глава". 

Таблоидът твърди, че организацията печели милиарди долари от трафик на хора, контрабанда на наркотици и други престъпни дейности.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК