General Electric с ръст в поръчките

Ниските цени на газа в основата на добрите резултати.

15.09.2011 | 11:42 Редактор: Кузман Илиев
General Electric с ръст в поръчките

Енергийният гигант General Electric обяви значителен ръст в поръчките си от началото на годината, което е доказателство, че кризата може да донесе и нови възможности.
Новите заявки към компанията са за над 1 млрд. долара.
От началото на годината интересът към зарежданите с природен газ турбинни генератори  на компанията е нараснал значително. 
General Electric набира скорост заради ниските цени на природния газ, стриктните екологични закони и бавния темп на икономическо възстановяване. Големият брой поръчки за генератори оказва положително въздействие върху развитието на сегмента, твърди Стийв Болце, изпълнителният директор  и президент на компанията.
Технологичните  нововъведения улесниха добива на природен газ на места, считани преди за невъзможни. Засиленото предлагане на газ от своя страна предизвика насищане на пазара в САЩ, запазвайки цената на суровината по-ниска от тези в Европа и Азия. 
„Щати като Калифорния, които имат за цел да намалят отровните емисии с 30 % до 2020 г. се очертават като най-сериозният клиент на компанията“, завършва коментара си Болце.
Положителните новини донесоха ръст на акциите на корпорацията от два процента и половина през изминалата сесия на Wall Street.