"Дориан" тероризира Бахамите: Погуби дете, сестра му изчезна

Поривите на ураганния вятър надминават 350 км/ч

02.09.2019 | 13:02 Редактор: Тодор Петров

Ураганът "Дориан" връхлетя Бахамите с 300 километра в час и взе жертва. 7-годишно дете се удави, а сестра му е в неизвестност. 

Видео, публикувано в Twitter от американския готвач Хосе Андрес, разкрива отчасти силата на стихията. Той се намира в столицата на Бахамите – Насау – на 130 километра от окото на бурята. 

По последни данни ураганът бушува над архипелага с постоянна скорост на вятъра от близо 300 кв/ч и пориви, надминаващи 350 км/ч. Съобщава се за отнесени покриви, преобърнати лодки и катастрофални наводнения, но поради липсата на ток и интернет кадрите оттам са оскъдни. 

Очаква се днес следобед ураганът да се насочи към източните брегове на Съединените щати. Флорида, Джорджия, Северна и Южна Каролина вече обявиха извънредно положение. Задължителна евакуация е наредена в някои ниски и крайбрежни райони. 

Местните се подготвят за бурята. Някои заковават с дъски вратите и прозорците си, а други пълнят чували с пясък. Властите в Маями наредиха премахването на електрическите тротинетки от улиците, за да не се превърнат в летящи снаряди. 

Вижте повече във видеото!

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК