fallback

Джефри Епстайн уреждал британският принц Андрю с непълнолетни

Милиардерът се самоуби в килията си, след като бе обвинен в сексуална експлоатация на деца

14.08.2019 | 22:23 Автор: Бойко Димитров

Мистерията около самоубийството и престъпленията на милиардера Джефри Епстайн се задълбочава. Финансистът излежаваше присъда по обвинение в сексуална експлоатация на непълнолетни. 

Бащата на една от предполагаемите му жертви заяви, че британският принц Андрю е бил наясно с престъплениеята и дори се е възползвал от улугите на младите момичета. Редом до Епстайн винаги е и бившата му приятелка - Гислейн Максуел, смятана за негов съучастник. 

Принц Андрю категорично отрича обвиненията, но една от главните свидетелки срещу Епстайн - Вирджиния Робъртс, разказва, че през 2001 година се запознава с херцога в Лондон. Тогава тя е 17-годишна. По думите й двамата имали сексуални отношения, уредени от бизнесмена. 

Показанията на Вирджиния срещу принца така и не са приети в съда. Бащата й обаче категорично застана зад думите й. Той заяви, че принц Андрю е бил не само приятел на Епстайн. Настоява, че херцогът е бил наясно и се е възползвал от ескората на млади момичета. 

По думите на Робъртс в продължение на години Епстайн и Гислейн склонявали непълнолетни момичета да извършват сексуални услуги не само за тях, но и за множество богати мъже. Някои от жертвите били 14-годишни, а общият им брой надвишава 40. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от Свят
fallback