Шефът на Скотланд ярд подаде оставка

Стивънсън бе обвинен за това, че лондонската полиция е наела за PR консултант за период от една година бившият редактор на News of the World Нийл Уолис.

18.07.2011 | 13:21 Редактор: Доника Ризова
Шефът на Скотланд ярд подаде оставка

Бившата директорка на  британския филиал на медийната империя на Рупърт Мърдок - Ребека Брукс, бе арестувана след като  доброволно се е явила в полицията. Брукс е дала показания   за скандала с незаконно подслушване на  телефони и опити за подкупване на полицаи от страна на журналисти на News of the World.
Преди  дни  Брукс подаде оставка от поста си в New International като официално заяви, че не е знаела за действията на служители на вестника по времето, когато е била главен редактор. Според полицията именно през този период са били извършени най-тежките нарушения, свързани с подслушване на чужди телефони.
Междувременно началникът на лондонската полиция сър Пол Стивънсън е подал оставка заради връзките си с бившия редактор на закрития вестник Нийл Уолис. Журналистът бе  арестуван в четвъртък. Полицейският шеф е аргументирал оставката си с опасенията,че критиките по негов адрес ще попречат  на гарантирането на сигурността на предстоящите  Летни олимпийски игри през 2012 г. Стивънсън бе обвинен за това, че лондонската полиция е наела за PR консултант за период от една година вече бившия редактор на News of the World Нийл Уолис.
Вече бившият началник на Скотланд ярд подчерта, че не той  лично е взел решението за наемането на Уолис и  не е подозирал  за незаконната дейност на журналиста.