Олимпийски медалист в плуването спаси човек от удавяне

Филипо Манини спечели бронз на Игрите в Атина, има и две световни титли

09.07.2019 | 16:00 Редактор: Бойко Димитров
Олимпийски медалист в плуването спаси човек от удавяне

Олимпийският медалист Филипо Манини спаси свой сънародник от удавяне. Това съобщи "Кориере дело спорт", цитиран от dnes.bg

През уикенда Андреа Бенедето влязъл да плува в морето край Сардиния. Изведнъж обаче започнал да се дави. За негов късмет наблизо бил Филипо Манини - бивш световен шампион и носител на бронзов  медал от Олимпиадата в Атина през 2004 година. Той разбрал за инцидента с Андреа, след като приятели на давещия се мъж започнали да викат за помощ.

Без да се замисли Манини се хвърлил във водата и доплувал до Бенедето. Двукратният световен шампион на 100 метра свободен стил задържал на повърхността мъжа докато спасителите успеят да дойдат с лодка.

45-годишният Андреа Бенедето вдигнал сватба с приятеля си само два дни по-рано в Каляри. Двамата влезли в морето с надуваем еднорог, но Андреа паднал във водата, която била доста по-студена от очакваното. Той обяснил, че не успявал да движи ръцете и краката си достатъчно бързо заради медицинско състояние.

Филипо Манини беше част от италианския отбор, който завоюва бронзов медал на щафетата 4х200 метра на Олимпиадата в Атина. През 2005 г. той спечели световната титла на 100 метра свободен стил и отново през 2007 г.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК