fallback

Блумбърг вярва в победа над Тръмп, но няма да се кандидатира за президент

Можем да постигнем много повече през следващите две години, заяви бившият кмет на Ню Йорк

06.03.2019 | 15:21 Автор: Тодор Петров

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че няма да се кандидатира за президент през 2020 г. Така името му се зачерква от иначе пренаселения списък с кандидати, които искат да предизвикат Доналд Тръмп.

77-годишният Блумбърг заяви, че вярва, че ще победи Тръмп на преки президентски избори, но е наясно за това колко трудно би било да се спечели номинацията на Демократическата партия. Той добави, че е по-добре да прекара следващите две години, влагайки средства в своите инициативи, като например да помогне на страната да премине към възобновяема енергия и да се справи с насилието с оръжие.

"Можем да постигнем много повече през следващите две години, но само ако останем фокусирани върху работата и я разширим. Факт е, че една национална президентска кампания би ограничила способността ми да го направя", пише той в статия за Bloomberg News.

Бившият кмет на Ню Йорк също така призова демократите да номинират кандидат, "който ще бъде в най-силната позиция да победи Доналд Тръмп и да ни върне отново страната".

Най-известните, които все още обмислят кампания, са бившият вицепрезидент Джо Байдън и бившият конгресмен от Тексас Бето О'Рурк. И двамата съобщиха, че скоро ще обвявят своите намерения, пише Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback