Напрежението в Скопие расте, Заев готов да получи мандат

Повторният протест за днешната вечер е официално отменен, предаде репортер на Bulgaria ON AIR

28.04.2017 | 19:13 Редактор: Иван Берберов
Напрежението в Скопие расте, Заев готов да получи мандат

Нощ на размирици в Скопие. Над сто души са пострадали по време на безредиците в Македония - полицаи, политици и цивилни. Напрежението в югозападната ни съседка остава високо.

По последни данни един от депутатите е в изключително тежко състояние. 

В извънредно обръщение към медиите лидерът на опозицията Зоран Заев категорично заяви, че е готов да получи мандат до 2-3 дни и да довърши реформите в Македония, които ще тласнат страната напред, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Скопие.

Повторният протест за днешната вечер е официално отменен.

Политическата кризата в югозападната ни съседка придобива все по-големи измерения предвид няколко основни факта. На първо място са двама лидери, които са вечни врагове. През годините те непрекъснато са се опитвали да яхват вълната на общественото недоволство с цел да управляват страната.

Тези двама лидери никога не са успявали да спечелят достатъчно обществено доверие, за да могат да управляват страната сами. Всеки от тях управлява чрез различни коалиции. 

Това се случи и на последните избори, когато втората по сила политическа сила, управлявана от Зоран Заев, се наложи да се коалира с така наречените етнически партии в Македония. Това ядоса голяма част от македонците, което доведе до бунта късно снощи. Част от протестиращите пред парламента влязоха в сградата и се саморазправиха с част от народните представители.